Nepal

Hjälp till att bygga upp Nepal igen!

Raserade hus i Tinghare

Raserade hus i Tinghare

Efter den stora jordbävningen i Nepal där nära 9000 människor miste livet och många fler blev hemlösa och skadade är det viktigare än någonsin att landet får hjälp med återuppbyggnaden.

I mars, en månad före jordbävningen, var vi 11 deltagare på en fotoresa till Nepal. Många oförglömliga minnen av möten med människor och en storslagen, kontrastrik natur blev det. Särskilt var det den lilla byn Tinghare där vi blev så väl emottagna som gjorde ett speciellt intryck på oss. När vi lämnade byn var vi alla överens om att vi gärna ville hjälpa till med utvecklingen av byn som skolor, sanitära förbättringar etc. Eftersom organisationen Inner Wheel jobbade där och vår researrangör i Nepal var medlem där så visste vi att de insamlade medlen skulle gå direkt till hjälparbetet.

Nu på dagen 4 månader efter skalvet vet vi att byn är hårt drabbad med raserade byggnader (bl.a. skolor) och i stort behov av fortsatt hjälp för att få igång uppbyggnaden igen. För det akuta skedet har vi redan samlat in en summa pengar. Nu handlar det om att hjälpa på lång sikt.

Nepalkväll på restaurang Himalaya i Göteborg

Onsdagen den 30 september anordnas en Nepalkväll på restaurang Himalaya, Smedjegatan i Göteborg. Här betalar du en avgift på 300:- och för det får du god Nepalesisk mat samt att 150:- av summan gårt till byn Tinghare. Det blir bildvisning, information och dansuppträdande av lilla Tyra som dansar till en populär Nepalesisk låt. Vi kommer också att lotta ut Nepalesiskt hantverk och några fotografier från Nepal.

Läs mer på pdf här och sprid den gärna bland dina bekanta.

Fotoresa till Nepal 2016

Turismen är en viktig näring i Nepal och ett sätt att hjälpa till är att åka med på en resa till landet och på så sätt bidra till folkets inkomster. Dessutom blir det ett minne för livet med oförglömliga möten. Planeringen är i slutskedet nu för nästa års resa. Läs mer här på fotoresor.nu.

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *